2009. október 31.

Facebook Nokia E65-re

Be kell vallanom, amióta Áron amerikai nagybácsija úgy döntött, hogy Áron unokatestvérének születését a Facebook segítségével közvetíti, azóta kissé Facebook rajongó lettem. Így körülnéztem, hogyan is lehetne a mobilon is követni a Facebook-ot, nos nagyon egyszerű: az m.facebook.com címet kell beírni a böngészőbe és kész. Felhasználó nevünket és jelszavunkat csak egyszer kell megadni, megjegyzi a rendszer. Érdemes wi-fire kapcsolódva használni, mert azért szereti enni a kis biteket az alkalmazás.

2009. október 12.

Nokia Multimedia Transfer III. rész

Szóval a telepítés az egyszerű, a szokásos dolgokat kell tenni. A kis program ikonja indításákor fenn a menücsíkban jelenik meg. A program angol.

Érdemes előbb beállítani az alkalmazást és azután kezdeni el használni, mert következő alkalommal a programot és a telefont kell csak indítani, a fájlok átvitele automatikusan elkezdődik majd.

A Device Settings menüpontnál az állítási lehetőségek:
a General fülnél bekattinthatjuk, hogy az adatok átvitele a telefon csatlakozásakor megtörténjen automatikusan. Nyilván, a program az USB kapcsolódást javasolja alapból, mert az a gyorsabb, de Bluetooth-ra is át lehet állni. Ha fel van jól töltve a telefon, akkor ez az egyszerű Bluetooth is megteszi.

Az Audio fülnél az iTunes szinkronizálást állíthatjuk be. Itt tudjuk kiválasztani azokat a zenelistákat, melyeket telefonunkra is át szeretnénk tölteni, és itt adhatjuk meg, hogy csak az iTunes-ban megjelölteket vigye át telefonunkra.

A Photos - nos ez kicsit trükkös volt, nem jöttem rá azonnal. Ha bekattintjuk, hogy Enable this device as a digital camera, akkor a telefonunk fényképezőgépként működik, és így kapcsolódáskor elindul az iPhoto és betölti a fotókat, videókat egyaránt. Ha már meglévő fotókat szeretnénk telefonunkra áttölteni, akkor a meglévő albumokból választhatunk. Megadhatjuk, hogy a képeket automatikusan átméretezze, nálam ez igazán jól sikerült.

A Video menüpontnál lehet beállítani, hogy az iPhotoból és vagy az iTunesből hozza át automatikusan a videókat. Ugyanitt állíthatjuk be, hogy kódolja-e vagy sem azokat a videókat, melyeket a telefon nem tudja lejátszani. Ezt a lehetőséget csak arra használtam, hogy a videókat a telefonból a számítógépre mentsem át, fordítva nem történt.

A beállítások után csak kapcsolni kell a telefont a szoftverrel és automatikusan elkezdődnek az áttöltések.

Van egy olyan menüpont, hogy Start music fill up. Ha ide bemegyünk, akkor az iTunes egy előre megadott százaléknyira feltölti memóriakártyánkat véletlenszerű zenével. Ehhez már csak egy jó zenelejátszót kell a telefonra találni és megvan az újabb iPod :-D.

A Bookmarks menüpontról nem tudok nyilatkozni, mert azt írja ki, hogy az E65 nem támogatja ezt a menüpontot. Hát ez van, így jártunk. Jöjjenek a képernyőképek:





2009. október 7.

Nokia Multimedia Transfer

Az Apple és Nokia viszonya kicsit mindig olyan fura volt. A Nokiának nyilván a sok millió és millió felhasználóval rendelkező Windows platformok támogatása érte meg legjobban. A sok millió felhasználós Apple tulajdonosok pedig mindig megoldották valahogy... egyszerűen Bluetooth-on keresztül kapcsoltam össze a gépet és a telefont, majd Browse device-val letöltöttem a telefonról mindazt, ami kellett.

No de mostantól a Nokia Multimedia Transfer nevű alkalmazás segít a fotók, videók áttöltésében, az Itunes szinkronizálását is elvégzi - állítólag. Az alkalmazást letöltöttem, telepítem és máris írok a tapasztalatokról.

Update: Úristen!!!! Felejtek!!! Már foglalkoztam ezzel a Multimedia Transferrel, igaz akkor nem volt valami jó az alkalmazás, most picit jobbnak tűnik. De még azért is írok róla!!!