2008. június 30.

Mac-es beállítások internetre

PowerBook G4 az alany, E65 még mindig a telefon, Pannon a mobilszolgáltató. A feladat a telefont a számítógéppel összekapcsolni és ezen keresztül internetezni alkalmakként. A Pannon ügyfélszolgálatot ne hívjuk, ők azt mondták, hogy a pécés környezetet támogatják. Csak. De legalább bevallották. Azért egy-két beállítást tőlünk tudtunk meg, mikor rákérdeztem, hogy például az apn-hez mit írjak be.

Akkor kezdjük: kapcsoljuk be a Bluetooth-ot a számítógépen és a telefonon is. Az Airport ikonjára kattintva az Open Network Peferences menüpontot kell kinyitni. Itt a Bluetooth fülre kell kattintani:



Itt amit lehet a képen is látni, a Telephone numberhez a *99# számot kell beírni, a többit meg üresen kell hagyni. Azután az Advanced fülre katt. Itt az APN-hez a "net" szót kell beírni, idézőjel nélkül persze - ezt is az ügyfélszolgálatos árulta el.



Még egy dolgot be kell kattintani, erre Tibi jött rá. A PPP fülnél a Prompt for password after dialing lehetőséget kellett bekattintani. Ja és még az első beállítási képernyőnél bekattintottam, hogy Show modem status in menu bar - és ezután fent, valahol az Airport környékén megjelent egy kis telefonos ikonocska. Erre katt, majd Connect Bluetooth és kapcsolódnia is kell. Ennyi.

Nincsenek megjegyzések: