2008. március 28.

Mac-es lettem

A nagy csend ennek is tulajdonítható, hogy átállás volt. Történt ugyanis, hogy a gép, amit a cég biztosított nekem, és Gigabajt névre hallgatott, egyszer csak felmondta a szolgálatot. Annyira belassult, hogy szövegszerkesztőt és iTunes-t egyszerre nem lehetett rajta futtatni. A rendszergazda azt mondja, hogy a rendszer megzakkant, és újrahúzza. No de ehhez migrálni kellett.
Mivel kedvesem épp most cserélte le PowerBook G4-es gépét egy MacBook Pro-ra, ezért az a gondolat támadt, mégse adjuk el a PowerBook-ot, hanem tartsuk meg, és úgy éltem végéig, de legalább 10 évig használjam. Szerintem ne is rossz befektetés.

Őszintén aggódtam, hogy az E65-öt nehezen tudom majd használni, de Hála Istennek csalódni kellett. A gépnek eleve van egy szinkronizációs kiegészítője, az iSync. Amihez a Nokia weboldaláról le kellett tölteni egy kiegészítőt. És kész. Az Adress Book nevű alkalmazást használom a telefonszámok tárolására, az iCal-t vagyis a beépített naptárt a napárbejegyzések kezelésére. Ennyi az egész. Igaz, még nem találtam meg annak módját, hogy kis alkalmazásokat telepítsek, de biztos az is tuti egyszerű. Csak annyi, hogy nem magyar, hanem angol minden - de végül is értem Hála istennek ezt a nyelvet. Kíváncsi vagyok, mikor unom meg :-D

Képek is születtek.


2008. március 11.

Tisztítás

Elvittem a telefonomat tisztíttatni. Nem mintha nagyon sok poros helyen járnék, de a képernyője a telefonnak nagyon hamar megtellik kis szöszökkel és hát azt ki kell takarítani. Telefon szétcsavaró készülékem meg nincs, nem is értek hozzá, így hát gondoltam én, profikra bízom, elviszem egy kis szervízbe, GSM boltba.

Ami nem volt olyan egyszerű feladat: a Blaha környékén két kis GSM boltba is bementem, az elsőben elhajtottak, hogy el kell küldjék a szervízbe, bonyolult szétszedni. A másikból én menekültem ki, kis arabok ültek a boltban, néztek engem, mint havat Afrikában, hogy mit is akarok én? Nem lopott telefont akarok eladni? Akkor nem segíthetnek, ők csak ehhez értenek.

Majd eszembe jutott, hogy jártam én egy boltba, ahol rendeseknek tűntek az emberek. Ez az mGSM bolt lenne a Mammut oldalánál, nos hát el is mentem oda, ahol mondták 1500 pénz és egy óra, megvan. Kivettem az aksit, memóriakártyát, a tartalék teszttelefonba - E51-es - áthelyeztem, majd otthagytam a telefont. Két óra múlva visszatértem, a telefon tiszta meg minden - igaz regisztráltak hírlevelükre, amit én ugyan nem kértem, de üsse kavics, nem baj ez!

Ti hova vinnétek szervízbe telefonotokat? Vagy hova vittétek?