2008. június 30.

Mac-es beállítások internetre

PowerBook G4 az alany, E65 még mindig a telefon, Pannon a mobilszolgáltató. A feladat a telefont a számítógéppel összekapcsolni és ezen keresztül internetezni alkalmakként. A Pannon ügyfélszolgálatot ne hívjuk, ők azt mondták, hogy a pécés környezetet támogatják. Csak. De legalább bevallották. Azért egy-két beállítást tőlünk tudtunk meg, mikor rákérdeztem, hogy például az apn-hez mit írjak be.

Akkor kezdjük: kapcsoljuk be a Bluetooth-ot a számítógépen és a telefonon is. Az Airport ikonjára kattintva az Open Network Peferences menüpontot kell kinyitni. Itt a Bluetooth fülre kell kattintani:



Itt amit lehet a képen is látni, a Telephone numberhez a *99# számot kell beírni, a többit meg üresen kell hagyni. Azután az Advanced fülre katt. Itt az APN-hez a "net" szót kell beírni, idézőjel nélkül persze - ezt is az ügyfélszolgálatos árulta el.



Még egy dolgot be kell kattintani, erre Tibi jött rá. A PPP fülnél a Prompt for password after dialing lehetőséget kellett bekattintani. Ja és még az első beállítási képernyőnél bekattintottam, hogy Show modem status in menu bar - és ezután fent, valahol az Airport környékén megjelent egy kis telefonos ikonocska. Erre katt, majd Connect Bluetooth és kapcsolódnia is kell. Ennyi.

2008. június 12.

Fotók

Akkor itt vannak a fotók a telefonról, az új házról. Enjoy.

2008. június 11.

Megvan!

Tegnap hazaérkezett az N65-ös tökéletesen szép lett, olyan mint újkorában. A képernyőjén védőfólia, ezért nem is merem lehúzni, hagyom még rajta egy keveset hadd legyen olyan szép és tökéletes még egy ideig. Amint lesz rá idő, fotókat is készítek. Jelentkezem az újabb programokkal.

2008. június 1.

Kérem vissza!

A Nokia N82 tökre érdekes, meg még GPS is van benne, csak már nagyon hiányzik a régi telefonom. Még mindig cserélődik a lekopott bevonata... Kérem visszaaaaaa!