2008. július 24.

Téma telepítése lépésről-lépésre

Olvasói kérésre válaszolva a téma telepítési nyűgjeiről írok. Aki ezen már túl van, az lapozzon.

1. Először is nézzünk ki egy jó témát, több bejegyzésben is foglalkoztam azzal, hogy hol is lehet jó témát találni, de ez egy jó oldal.

2. Másodszor a számítógépet a telefonnal kábellel vagy Bluetooth-on össze kell kapcsolni. Kábellel egyszerű, csak be kell dugni egyik felét a telefonba, másikat a számítógépbe.

Ahhoz, hogy a számítógép és a telefon között a Bluetooth kapcsolat működjék, előbb mindkét gépen be kell kapcsolni a Bluetooth-ot. Ez általában by default le van zárva. Ezután a két eszközt párosítani kell, vagyis fel kell ismertetni egyiket a másikkal és egy általunk választott kóddal engedélyezni, hogy a két gép lássa egymást. Ezen a folyamaton a telefon és a számítógép is átvezet. A telefonról a Menü/Csatlakozás/Bluetooth menüpontnál a Párosított eszközök menüre kell átváltani. Ott láthatjuk, melyek a telefonnal párosított eszközök, itt képezhetünk újabb kapcsolatot is (Opciók/Új párosít. eszköz).



4. Ha nincs telepítve a gépre Nokia Pc Suite, akkor elég, ha a telefonra átküldjük Bluetooth-on vagy kábelen keresztül a letöltött fájlt vagy fájlokat. Ilyenkor a telefonra üzenetként érkezik meg a .sis kiterjesztésű fájl.
A telefonra érkezett üzenetre kattintunk, akkor a telefon felismeri, hogy ezt telepíteni lehet, PCSuite-s telepítés esetében ezt automatikusan teszi. Rákérdez, hogy telepítse-e. Ha igen-nel válaszolunk, akkor telepíti. "Az alkalmazás nem megbízható és ártalmas lehet a telefonra" jellegű üzeneteket is kaphatunk, ekkor csak úgy lehet telepíteni ezeket a témákat, ha engedélyeztük, hogy a nem aláírt fájlokat is telepíthessünk a telefonra. (Erről bővebben ebben a bejegyzésben olvashatsz.)




5. Ezután a Menü/Eszközök/Témák menüpontba kell menjünk és ott lesznek a frissen telepített témák. Ha rákattintunk három lehetőség közül lehet választani: megtekintés, bekapcsolás vagy szerkesztés. Ha csak megtekintjük, akkor egy előzetes képet ad a témáról, ilyenkor vagy visszalépünk, vagy pedig bekapcsoljuk a témát.




6. Ha meguntuk a témát és nem szeretnénk, hogy foglalja a helyet gépünkön, akkor a Menü/Telepítés/Alk. kezelő menüpontban kikeressük az adott témát, és kiválasztjuk az Opciók/Eltávolítás lehetőséget, ezzel töröljük a témát. Ha bármi kérdés van még, kérem őket ide szeretettel.

9 megjegyzés:

EVELYN@007 írta...

sziasztok! Szeretnék segitséget kérni, attol aki ert a nokia e65os telefonokhoz. most biztosan kiröhögtök, de hogyan tudok temat lekeri a netrol? es aztan telepiteni? nekem kábel tartozék járt hozzá!! Azzal lehet?? Segitsetek minnél hamarabb!!!

Vass Enikő írta...

SZia Evelyn!
Ennél a témánál le van írva, olvasd el, próbáld lépésről-lépésre betartani, mennie kell. Ha valaho elakadnál, szólj. Minden jót!

veniko

Névtelen írta...

jaaaaaj, olyan buta vagyok!!! Nem sikerul!!!! Ha nincs bluetooth csak kábel??? vagy én nem tudom, h mit csináljak?????? jaaaaaaaaaaaaaaaaj...........

Vass Enikő írta...

Szia!

Nem vagy buta. Senki sem az.
Ha kábeled van, akkor egyik felét dugd a telefonba, másikat a számítógépbe. Legyen elindítva a számítógépen a PcSuite nevű program. Meg fogja kérdezni a telefon, hogy Adatátvitel vagy Pc Suite itt válaszd a Pc Suite-t. Aztán pedig a gépen a PC Suite használatával telepítsd a témát, sajnos pontosan nem emlékszem pontosan milyen menüpontokat kell használni, mert most már Apple gépet használok és ott nincs PcSuite. Valaki le tudja írni?

Névtelen írta...

Jó, azért annyira buta nem vagyok, hogy ne tudjam a kábelt alkalmazni!!! Köszi Áron a tanácsot. Megpróbálom és ha nem sikerül jelentkezek!!!!!!!!!!!

Névtelen írta...

Áron? És amikor azt irja, hogy ez az alkalmazás nem képes megjeleniteni a kiválasztott tipusu telefon tartalmát??? Akkor mit kell tenni??????? irj nagyon gyorsan ha tudsz!!!!!!!!!!!

panda írta...

sziasztok.én most kaptam egy nokia 2680as telót.csak nem tudom hogy lehet( bluetoothal) a számítógép és a telefonnal kapcsolatot létesíteni.mi kell hozzá?köszi

panda írta...

sziasztok én most kaptam egy telót nokia 2680as és nem tudom hogy tudok bluetooth-szal kapcsolatot létesíteni a számítógép és a teló között.mi kell hozzá?KÖSZI

Névtelen írta...

Sziasztok,
letöltöttem a témát elvileg minden rendben menne, a teló E66 de nem telepíti a témát,mert "tanusítványhibát" észlel. Valaki? Help? köszi