2009. június 11.

Internetes rádió Nokia E65-ön

A Nokia E65-ös üzleti telefon. És így, a gyártó nem épített bele FM rádió vevőt, ezt kispórolták. De van benne wi-fi kapcsolódási lehetőség és azon keresztül a nagy világon sokkal több rádióállomást lehet befogni. Már ha megvan a hozzá szükséges szoftver. A Nokia azonban ezekre a telefonokra is gondolt és az Internetes rádió nevű alkalmazást letölthetővé tette weboldalán. Mobiltelefonról a Menü/Web menüpontnál kezdjünk, ott a Nokia for Business menüpontot válasszuk, ami elirányít a nokia.mobi oldalra, ahol a Letöltések/Alkalmazások helyen lehet az Internetes rádió alkalmazást letölteni.

Az alkalmazás előnye, hogy magyar nyelvű és hogy könnyen lehet használni. A Nokia nyilván kivédi magát nagyon sok elfogadni való nyilaatkozattal, mert az internetes rádió ugye sok adatforgalmat generál, ami sok pénzbe kerülhet és amit a Nokia nem akar kifizetni a felhasználó helyett. De nemcsak szolgáltatói interneten keresztül, hanem vezeték nélküli internetes csatlakozás segítségével is tudjuk használni az alkalmazást.

Az én telefonomon induláskor mindig az Easy Wlan kapcsolaton szeretne kapcsolódni, de ilyen nem elérhető nálam. De sebaj, mindig azt mondom, hogy használja az Easy Wlan kapcsolatot, majd a következő ablakban felkínálja az újabb hozzáférési pont kiválaasztását, ott már szerepel az itthoni wi-fi neve.

Ezután három lehetőség közül választhatunk: haa már vannak elmentett kedvenc állomások, akkor oda mehetünk, az Állomástár rengeteg, különböző szempont szerint rangsorolt rádióállomást sorol fel, ott kedvünkre böngészhetünk, majd a Keresés menüpontban szabadon kereshetünk rádióállomás után. Magyar állomások is vannak az állomástárban, de tényleg rengeteg adó közül választhatunk. Kdvencem a 80-aas 90-es évek zenéit játszó Kick rádió. Hiába na, öreg vagyok.


1 megjegyzés:

Unknown írta...

Müködik minden symbian-os nokián
Rise Fm kiválóan jön 3G-vel :)