2007. szeptember 27.

Handy Alarm

Lassam az Epocware-nak fizetnie kell nekem, hogy ennyit írok róluk. De hát nekik van az az alkalmazásuk, ami használhatóvá teszi az ébresztési funkciót a telefonban. A Sony Ericsson-ban, még a régi T610-esben alapból benne volt az a lehetőség, hogy adott napokra állítsuk be az ébreszőt, előre egy hétre. Így ha kedden nem kell munkához felkelni, de vasárnap igen, akkor csak egyszerűen kiikszeltük a listában a napot és kész volt.

Az okosabb Nokiánál ez sajnos nem alapfunkció, itt csak egy egyszeri ébresztést lehet beállítani. És punktum. És így nyilvánvaló, hogy a különböző cégek elkezdenek külső alkalmazásokat fejleszteni, melyek ezt az egyszerű feladatot látják el.

Ilyen a Handy Alarm is. A program fizetős, 12,95 dollárt (2300 forint) kóstál, 14 napig ingyen kipróbálható. Tényleg egyszerű, alapból a munkahét hétfőtől péntekig tart, be kell állítani az ébresztés időpontját és kész. Zavaró, hogy a fő képernyőn nem jelenik meg az ébresztés ikonja, vagyis nem tudjuk, hogy akkor most beállítottuk vagy sem az ébresztést.



A magyar fordítással itt is igyekeztek, de nem lett a legjobb, helyenként betűk is hiányoznak a szavakból.



Amikor csörög, vagyis jelez, a következő képernyő jelenik meg:



Ha az Ok gombot nyomjuk meg, akkor a csengetés alábbhagy azonnal, nem ismétlődik. Ha a mégse gombot nyomjuk, akkor a riasztás ismétlődik előbb ötperc múlva, aztán már csak négy percet hagy aludni, majd egyre kevesebbet. Szóval azért ezt kitalálták. De mivel fizetős, nem hagyom tovább a telefonon, eltávolítom.

Nincsenek megjegyzések: