2007. november 28.

GPS-féle mobilra: Google Maps

Az Indexen is idézett Cellanapló jelentése szerint elkészült a Google Maps Mobile. Kuuuuuuuuuurrrrva jóó! A legtöbb telefonon működik az alkalmazás, az E65-ön is tökéletesen fut. A http://www.google.com/gmm/index.html oldalon lehet többet olvasni róla, ám egyszerű, beírjuk a telefon böngészőjébe, hogy www.google.com/gmm enter, felismeri, milyen készülékről van szó, letölti, telepíti az alkalmazást, majd figyelmeztet, hogy noha az alkalmazás ingyenes igencsak adatigényes, ezért érdemes egy korlátlan adatcsomaggal rendelkezni.

A szoftver gyönyörűsége, hogy cellainformáció alapján azonosítja, hogy hol vagyunk és azt a térképre ki is vetíti. A másik gyönyörűség, hogy útvonalat is tervez nekünk: mivel holnap Üllőre megyek, ezért itt is megnéztem az útvonalat. És szuperül ment! Az útvonal kilistázása után a 6-os gomb megnyomásával végigvisz a térképen is. Igaz, a érkép szerint a József körútról közvetlenül lehet az Üllői útra fordulni, de hát ezt a kis hibát elfogadjuk. Közlekedési információt is megjelenítene az alkalmazás, de ez gondolom az amerikaiak kiváltsága. Nem is kell GPS-es N95! Ez tökéletesen megteszi helyette!!! Írjátok meg, nektek mi a tapasztalatotok vele!!!

Akkor legyen pár screenshot is:










3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Helló!
Kezdő felhasználója vagyok a kütyünek, a kérdésem, h külső (blútuszos) GPS-el is működik a dolog? Vagy ha nem, akkor mi megy a GPS-szel?
Kössz, üdv izagi

Vass Enikő írta...

Szia!

Elvileg működnie kellene külső GPS-szel is, de sajnos nincs ilyen kütyüm, nem volt alkalmam kipróbálni, így nem tudom száz százalékra.

Majd igyekszem megfőzni valakit adjon egy ilyen külső egységet, hátha összejön.... Ki kell próbálni és akkor tud az ember nyilatkozni...

Névtelen írta...

Köszi!
Van egy cimborám, akinek egy másik gyártó szintén symbian-os telefonja van, amire azt mondták, mint erre, h csak telefonos kapcsolattal működik. Na persze valahogy azért csak sikerült megoldani, h a külső GPS hibátlanul hajtja a térképet...
Keresgéltem erre is, de sehol nem akadtam eddig rá.
üdv, izagi