2007. december 29.

Lefagyok

Hideg van, és úgy tűnik a mobiltelefon is megérzi ezt. Több hívás is érkezett a telefonra az elmúlt napokban, ami miatt az E65 egyszerűen lefagyott. Roamingban, román hálózaton voltam - utálja a román hálózat a magyar hálózatot??? na jó ez nem szép vicc egy politikamentes technológiai blogba - szóval roamingban, 3G hálózaton voltam, igaz, karácsony másodnapján érkeztek a hívások, mikor mindenki telefonálhatott egyszerre. A jelenség: a telefon kicsöng, felveszem, beleszólok, számlálja a másodperceket, de semmit sem hallok. Ilyenkor ha visszahívom az illetőt, ugyanez van, csend, noha a kapcsolat úgy tűnik, felépült. Szóval ez nem tetszik, nagyon nem tetszik. Nem tudom mi lehet ennek az oka és hogy lehetne esetleg kiküszöbölni. Tippeket szívesen várok.

2007. december 25.

Karácsony van emberek!

Karácsony van és hamarosan itt van az újév! Pihenjetek egy kicsit ti is!!!

2007. december 15.

Borotva helyett

Régebb találkoztam egy nokiás emberkével, aki egy E65-ön mutatta be az Avaya egyes megoldásait - SIP telefónia meg ilyesmi. Beszédbe elegyedtem vele, és ő megerősítette, hogy igen, az E65 népszerű telefon, és érdekes, hogy azokban az országokban fogy jól, ahol a telefon státuszunk szimbóluma (ilyen ország például Oroszország - hogy ne sértsek meg senkit itthon). Vagyis ott, ahol az emberek többnek akarnak látszani, mint amennyiek.

Ugyanakkor azt is elmondta - amire én nőként nem gyanakodhattam - hogy több pasi panaszkodott neki, hogy a telefon kitépi arcszőrzetüket egy telefonbeszélgetés hirtelen befejezésekor. Vagyis, hogy már borotvát helyettesít. Ez igaz srácok??

Illetve tegnap szinte megállt a szívem: egy pasi állítólag három hónapja használja E65-ösét és úgy nézett ki, mintha átment volna rajta egy tank, de előtte meggyújtották, és légkalapáccsal oltották el a tüzet. A túlzást félretéve: a navi gomb szélei rézszínűek voltak, annyira elkoptak, a telefon alján a műbőr borítás teljesen feljött. Brrrr!!! Hogy viseli a strapát a ti telefonotok? Ne hagyjátok szó nélkül, mondjátok el, tudjuk meg!!!

Az enyém jól bírja, a navi gombon egy kicsit látszik, hogy sokat macerálom, a töltő csati körül egy picit lehámlott már a borítás, de egyébként meg mindig nagyon szép, a slider szerkezete mintha már teljesen olajozott lenne, nagyon szépen és simán csúszik ide és oda.

2007. december 11.

Hogy már bekapcsoláskor induljon a program

Azt láthattuk, hogy a Nokia nagyon vigyáz arra, hogy milyen szoftverek kerüljenek telefonunkra. Ami rendjén is van, hiszen ki szeretné manapság, hogy ne lehessen elérni őt pont amiatt, mert a kacsás program épp most indult el. Egy olyan ember, aki azzal tölti üres idejét, hogy a programokat tesztel ennek nem örül, de nyilván ezt is ki lehet kerülni.

Azt viszont nem tudtam, hogy a Nokia azt sem engedélyezi, hogy a telefon bekapcsolásával egy időben bármilyen program is elinduljon a telefonon - így védekezik a kártevő programok ellen. De ha valaki mégis azt szeretné, hogy bármely program automatikusan elinduljon - fájleltöltő, messenger, bármi - , akkor az a Wireless Labs technologies PowerBoot alkalmazását telepítse gépére. Én is kipróbáltam, gond nélkül feltelepszik.

Három úgynevezett "ablaka" van (angol a kezelője, de keveredik az oprendszer alapnyelvével): az első ablakban a Startup List-ben vannak azok a programok, melyek automatikusan elindulnak bekapcsoláskor. Másik ablak tartalmazza a Telepített alkalmazásokat - Installed Apps - .exe kiterjesztést tesz a nevek végére, ez mindenképp érdekes - és a harmadik ablaka a futó alkalmazásokat. Az Opció gombbal lehet kiválasztani egy adott alkalmazást és a Start up listához hozzáadni.









2007. december 5.

Új PC Suite is van

Miközben képet mentettem át a telefonról a számítógépre a PC Suite alkalmazás frissítette önmagát - nyilván miután engedélyeztem. Az új felület egészen cool és ami a legjobb felhasználóbarát is lett.



Ami a legszuperebb, hogy a drag&drop működik, így például ha valamit telepíteni szeretnénk a telefonra, akkor egyszerűen csak a telefon képernyőjére húzzuk és kész. a telefon alatt látszanak a legutolsó beérkezett sms-ek is, rákatt és külön ablakban nyílik meg, ahol reply-olni is tudunk az sms-re. Így pofásabb, jobban tetszik. Hát nektek?

Rendet rakott a Nokia

Felejtsétek el mindazt, amit eddig a Letöltések! menüpontról írtam! Mert hogy most megváltozott újra, rendszerezettebb lett sokkal átláthatóbb - a különböző szerte-szét lévő alkalmazásokat egy helyre pakolta a Nokia, jelentek meg újdonságok.

A screenshot-on látszik, hogy melyek ezek az újabb folderek, hogyan is rendszerezték a letölthető alkalmazásokat.



Az első mappa az Office vagyis iroda, itt található a Mail for Exchange mobilos összetevője, az Active Notes és a Wireless Presenter.

A második a Fun and Achievments, itt a Golf Pro Contest játék, Reuters hírolvasó, a Worldmate, a Digitizer, Mobipocket Reader, Nokia Maps és Wayfinder. Újdonság a MOT Dictionary, ami angol-német, angol-spanyol stb. (angol magyar sajnos nincs) szótárakat tartalmaz, állítólag még a kiejtést is tartalmazza.

Harmadik az Internet, ez tartalmazza a Mobile Search, a Podcasting és a Widsets alkalmazásokat. (Mobile Search keresésre, Podcasting podcastok vagyis videók, zenék letöltsésére alkalmas szoftver, a Widsets pedig híreket, újságcímeket "nyom" telefonunkra.)

Negyedik mappa a Security, itt van egyedül az F-Secure letölthető demója. Ötödik a Communicate a Gizmo beállításokat tartalmazza. Hatodik az Others mappa, ez további két almappát tartalmaz: Themes - ahol a témák vannak - DOts Blue, Grey, Mocha és Red - és a Updates&Links - itt két Nokia webcím van. Hetedik és utolsó mappa a Sound modules - itt az Üzenet felolvasóhoz további nyelvek vannak, magyar persze nincs.

Az utolsó ikon már nem mappa, hanem a Katalóguslista. Szóval ennyi.

2007. december 3.

Firmware frissítés - ha hálózatfüggő a telefonunk

Gábor hívta fel a figyelmemet (a Firmware frissítés folyamata blogbejegyzéshez írt megjegyzést), hogy a hálózatfüggő telefonok esetében másképp történik a kilockolás, a telefon kódja alapján a Nokia weboldala mind-mind azt írta ki, hogy nincs frissítés. Ő ezt az oldalt és megoldást találta, a ProHardveres srácok írtak erről, itt olvasható. Szóval, ha valaki hasonló gondokkal küzdene, irány ez az oldal!!