2008. január 14.

Mail for exchange

Új munkahely van január elejétől. Az irodában Windows Small Business Server 2003-at használnak, így hát nem kellett sok időnek eltelnie, letöltöttem a Mail for Exchange-t a mobilra. Nem vártam volna, de eléggé szervesen beépül a mobilba - külön mappát hoz létre a Menü-be, illetve automatikusa shortcut jelenik meg a fő képernyőn. Illetve az Üzenetek menüpontban is megjelenik egy mappa.

A beállításokról no meg működéséről nem tudok írni semmit, mert megbízhatatlan a hitelesítés. Így amíg ezt nem oldják meg, nincs miról írni. Amit tanácsol telepítéskor a szoftver, hogy ne használjuk szinkronizáláskor ezentúl a Nokia PC Suite-t, mert konfliktust okozhat meg összezagyválhatja az adatokat. Hát nem tesszük.

Ja a Mail for Exchange-t a Letöltés! menüpontban az Office mappában található.

Screenshotok azért készültek.




3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Helló!

Ebben a blogpostban le van írva, hogy hogyan kell tanúsítványt importálni a telefonba, hogy ne akadjon ki a mail4exchange. http://www.redelijkheid.com/index.php/2007/06/03/installation-root-ca-on-nokia-e61-made-easier/

Vass Enikő írta...

Hali!

Húú ez kezd ködös lenni. Rendszergazdai jogosultságokkal nem rendelkezem, de pontosan azt sem tudom, hogy mit kellene tennem. Rendszergazda pedig azzal intézett el, hogy igen, tudja, hogy lejárt a tanúsítvány, de most nincs erre ideje :-D. Úgy hogy ha vannak tippek, szívesen fogadom!

Névtelen írta...

Ha van webes hozzáférésetek az exchange szerverhez, akkor lépj be azon keresztül, ne outlookból. IE-t használj!

Ez itt szokott lenni:
https://exchange.munkahely.hu/owa

Aztán amikor feldobja, hogy nem biztonságos oldal, akkor importáld be a szerver által visszaküldött tanúsítványt a windowsba, amit aztán az internetbeállítások/tartalom/tanúsítványok menüben tudsz der formátumban kiexportálni.

Ha viszont lejárt a tanúsítvány, akkor nem bizti, hogy működni fog.