2008. január 2.

Menyit tart az aksi?

Most hogy kevesebbet fotózok, videózok és Bluetooth-ozok egyre többet tart. A Sony Ericsson T610-est hetente egyszer kellett tölteni, most az E65-öst három-négynaponta kell árammal etetni. A Sony Ericssonhoz képest viszont nagyon hamar, úgy egy óra alatt fel is van töltve - ez meglepő volt számomra mindenképp. Sajnos pontos adatokat nem tudok, de figyelni fogom az elkövetkező hónapban, hogy akkor milyen gyakran is kell tölteni.

Nyilván, pár tippem van arra, hogy hogyan is lehetne a telefont aksijának élettartamát kicsit kitolni.

Az én tippjeim
Első körben kikapcsoltam a billentyűzet pityegését - egyébként is idegesítő. A vibra motor csak néma üzemmódban kapcsol be. Bluetooth-ot a képek letöltése után azonnal kikapcsolom. Sajnos a 3G-n vagy a wi-fin keresztüli internetezés is nagyon fogyaszt (fél órás 3G-s folyamatos netezés után kellett tölteni a telefont), úgy hogy ezt is csak akkor használom, ha muszáj. A wi-fi hálózat keresőt pedig kikapcsolva tartom.

Amit nem csinálok
Az is javítana az aksi élettartamán, ha a működő, de már nem használt alkalmazásokból kilépnék - de ezt nem mindig teszem. Hogy melyik alkalmazás fut éppen a háttérben azt úgy lehet megnézni, hogy hosszasan megnyomjuk a menü gombot, a felugró lista tartalmazza az aktív alkalmazásokat. A képernyő fényerősségét is lejjebb húzhatnám, de nem teszem, mert szeretem jól látni mindazt, ami a képernyőn van. Minden olyan alkalmazás, amit hosszasan futtatunk az energiát fogyaszt - főleg ha az a program szép színes képernyőket is tartalmaz. Ha este kikapcsoljuk a készüléket az is aksit spórol - nos én ezt sem teszem.

Az biztos, érdemes az autóban is tartani egy töltőt, mert ha csak tíz-tizenöt percet tudjuk tölteni a telefont, az is nagyon sokat segít.

Ha nektek is vannak tippjeitek, akkor ne tartsátok magatokba!

2 megjegyzés:

mrzl írta...

Nokia trükkösen jelzi a töltöttséget: csak akkor kezdenek el fogyni a kockák, amikor már csak 50% van hátra.

muellah írta...

3G helyett mezei GSM => +1 nap