2007. augusztus 22.

A fő képernyő

Elnézést, hogy most nem frissítem olyan gyakran ezt az oldalt, mint ahogy azt illene, de hát szabadság, aztán meg elkezdődött a munka, szóval kifogás van bőven.

Remélem többek számára hasznos leírni hogyan lehet a fő képernyő tartalmát módosítani, ezért ma kicsit ezzel foglalkozom. Egyébként ha érdekel valamilyen téma, akkor kérlek jelezzétek, és akkor azt írom meg.

A telefon fő képernyője nem fix elemekből áll, ezeket szabadon lehet módosítani. Ugyan nem lehet a mobilszolgáltató nevét kivenni, mint azt ahogy tipikusan az ázsiai mobiltelefonoknál lehet. A hálózatot is automatikusan jelzi ki, hogy 3g vagy GSM-en vagyunk éppen. Az órát lehet még változtatni, hogy az digitális vagy analóg legyen, nekem a digitális jött be. Ez egyébként a Menü/Eszközök/Beállítások/Dátum és idő menüpontnál állítható, de ez az ikon alapból kint van a főképernyőn.

Az képernyőn megjelenő ikonokat is cserélni lehet. Az Menü/Eszközök/Beállítások/Telefon/Készenléti állapot menüpontot kell elővarázsolni ehhez. Ha az Aktív készenlétet kivesszük, akkor ehhez hasonló üres főmenünk lehet - ami valljuk be elég unalmas:



Nézzük végig a beállítási lehetőségeket:



Bal választógombhoz bármit beállíthatunk, még az újonnan feltelepített alkalmazások közül is választhatunk. Nálam az alapból beállított Kamera maradt, ahogy a jobb választógombnál is, az Új SMS maradt. Az Aktív készenlét alkalmazásai nevű menüpontnál már változtattam, nem emlékszem őszintén mi volt, de változtattam. A változtatás egyszerű, az 1. hivatkozásra kell kattintani, majd az ott felkínált lehetőségek közül választani, Itt csak a beépített alkalmazásokat lehet kiválasztani.





Az aktív készenlétnek vannak beépített moduljai, amiket be lehet kattintgatni.





Ha az összeset bekattintgatjuk, akkor így néz ki a főképernyő (díszesebb mint a kirakodóvásár):



És most hogy mindenki tudja, hogy pénteken fodrászhoz megyek, itt abba is hagyom, mert meg kell keresni a hajszobrásznak adandó pénzt.

Nincsenek megjegyzések: