2007. augusztus 23.

További gombok

Rákkattantam a különböző Nokia gombok funkcióira, ha már olyan sok van belőle. Például meglepve tapasztaltam, hogy a Menü gomb milyen sokoldalú. (Menü gomb az az, amelyik a gombok legalján a zöld csíkos gomb mellett van és az egymásra mutató két félkarika vagy mi van rajta, mindenesetre kék színű, na jó keresek a neten erről egy képet).



A pirossal bekeretezett a Menü gomb, bocsi, de csak Paint van a gépemen :-D. Szóval ha ezt a Menü gombot megnyomjuk, akkor a Menübe jutunk. Ha például SMS írás közben ki akarunk onnan lépni, de nem akarjuk elmenteni vagy elküldeni, akkor meg kell nyomni a Menü gombot. Ekkor ez az alkalmazás a háttérben fut és visszatérhetünk hozzá, ha hosszasan megnyomjuk Menü gombot, megjelennek az aktív alkalmazások egy listában, valahogy így:



Ha rákattintunk az Üzenetekre, akkor vissztérünk az el nem küldött üzenethez és folytathatjuk.

Akkor ott van a rejtélyes oldalsó gomb, ami közvetlenül a Hang gomb alatt van oldalt és egy ceruza van rajta, ez a Szerkesztés gomb a Nokia kézikönyve szerint. Feladata a számítógépen megszokott Ctrl+C és Ctrl+V. Használata egyszerű: ha van egy szöveg a telefonba, amit másolni szeretnénk, akkor bemyomjuk és lenyomva tartjuk ezt az oldalsó ceruza gombot, majd jobbra vagy balra nyomva a navigációs gombot kijelölődik a szöveg. Ha már másoltunk egy szöveget, akkor a Másol és Beilleszt feliratok jelennek meg, ha még nem másoltunk, akkor csak a Másol felirat jelenik meg.





Amiután másoltuk az adott szöveget, akkor oda kell menni, ahová másolni szeretnénk, mondjuk például ha SMS-t akarunk írni, és akkor meg kell nyomni a ceruza gombot és a Beszúr-t választani:





Köszönöm a felhasználói kézikönyvnek, hogy ezekről a gombokról ilyen részletes információt adott.

Nincsenek megjegyzések: