2007. október 26.

A letölthető programok - folytatás

Olyan vagyok, mint a Dallas-sorozat, soha sem érek a végére a programoknak. Vegyük akkor sorba őket: Golf Pro megvolt, Mobile magnifier megvolt, Reuters - RSS-hez hasonló hírajánló - gondolom a Reuters oldaláról, nem próbáltam de nem is érdekel. World Mate az is megvolt. Az Extra Applications következik: innen is kivégeztünk már pár alkalmazást.

Az első a Digitizer átnézve, akkor most az F-Secure következik.
Az F-Secure vírusirtó és tűzfalként működik. Igazából annak ajánlott, aki sokat levelezik a telefonján, sokat lóg a neten... ezzel a kis képernyőjű E65-tel csak az unaloműző vagy gyors információkereső internetezésre van türelmem. No de nézzük meg közelebbről: az F-Secure-nak egyhónapos próbaváltozata tölthető le. Ahhoz, hogy a programot használni tudjuk, telepítés után újra kell indítani a .. majdnem számítógépet írtam - de hát csak telefonról van itt szó. :-D



A program nincs meg magyar nyelven. Újraindítás és elindítottam a programot. Rögtön frissítette önmagát, majd egy gyors szkennelés után kiderül, hogy 1337 fájl van a telefonomon. Nem semmi. A szoftverből Exit-tel kell kilépni, ha a telefon gombjait használjuk, akkor nem záródik le, ott lesz a háttérben - mint egy jó tűzfal, nyilván. Érdekes, hogy telepítéskor meg sem kérdezte, hogy nem a memóriára szeretném esetleg telepíteni, automatikusan a telefon belső memóriájára telepítődött fel.







Igazán, komoly vita tárgyát képezheti az a kérdés, hogy van-e egyáltalán szükség tűzfalra és vírusírtóra mobiltelefonon, még ha az okos is. Mit gondoltok?

Nincsenek megjegyzések: